Pazar, Haziran 23, 2013

RUSTİK ÇUBUĞA DİKİŞSİZ PERDE ASMA/HANGING CURTAIN WITHOUT SEWING



Herkese merhaba!

Dedemden kalma, iki ucunda ahşaptan oyulmuş at başları olan rustik perde çubuğum vardı. Önceki evimde pencere uzunluğuna göre çubuk kısa kaldığından kullanamamıştım. Yeni evimde ise balkona açılan kapıya tam geldi. Ben de elimdeki IKEA Lill tül perdeyi oraya asmaya karar verdim. Peki perdeyi en kısa yoldan halkalara nasıl mu tutturdum? İşte böyle:







 Hi everyone!

I had an old (from my garndpa) rustic curtain stick. The stick is solid wood with wood engraved horse heads on two edges. But I cannot use it in my ex home because of dimension of the windows. Now I'm happy due to fitting my balcony door. I use a piece of IKEA Lill curtain and wood rings to hang the curtain . This is how I do it...










and ta da!













Herkese iyi pazarlar!

Have a great sunday!

Cumartesi, Haziran 15, 2013

TABAK KOLEKSİYONU VE NE ŞEKİLDE ASILACAKLARI SORUNSALI

MY COLLECTION OF TRANSFERWARE PLATES AND THE PROBLEMATIC OF DECISION ABOUT THEIR POSITION 

 Uzuuun, upuzun bir aradan sonra en nihayet yeniden yazıyorum. Bloga ara verdiğim süre içinde taşındım, yeni bir işim oldu ve çapulcu oldum. Bu üç şeyle epey bir oyalandım. Hele ev değiştirmek ve onun dekorasyonunu yapmak benim gibi biri için ne kadar zaman alıcı bir iştir tahmin edersiniz. Bir eve olduğu gibi geçip, eşyaları içine atıp oturamıyorum. İlle değişiklikler yapılacak, DIY projelerinin ardı arkası kesilmeyecek.  Bir yandan da malumunuz hareketli gündemin gerektirdiği kutsal "ÇAPULCU" olma görevi var. Onu da layıkıyla yerine getirmeye çalışadurayım zaman su gibi aktı geçti. En son ocak ayında post girmişim. Her neyse yukarıda gördüğünüz tabaklar asılmayı bekliyorlardı. Bu da göz zevkime hizmet edecek 'kutsal' bir görevdi benim için. O da yakın zamanda tamamlandı. Yapılacaklar listesinde bir tik daha atıldı. Geriye fotolarını çekip paylaşmak kaldı. Darısı diğer projelerimin başına :)

Herkese mutlu, huzurlu, bol projeli hafta sonları!



After a long break I write again. During the time I moved in a new apartment, I get a new job and I became a "Chapuller" (as our prime minister blames us with being looters-plunderers while we ask for our democratic rights). Anyway...As you know moving and decorating is very difficult and time-consuming for people like us who are addicted to decorating and DIY. These plates were waiting for hanging on. Mission accomplished and I made a tick mark on list. Now I'll take their photos. I have a lot of job to do...some other DIY projects and decorating jobs... See you soon with new projects!




Happy and peaceful weekend with a lot of fabulous projects!