Salı, Haziran 24, 2014

Bir Terazi Hikayesi






Bazen anne evinden sizin eve gelen eski küçük bir teraziyle mutlu olur, onu nereye koyacağınızı şaşırır, fotoğrafların en güzeline sığdıramazsınız. 
Dur şurdan bir bakayım, bir de şurdan bir poz diye onu benim yaptığım gibi evirir çevirirsiniz. Lavantalarla, taşlarla süsler şımartırsınız onu. Küçücük bir şeyin koca bir gün içinde kapladığı vakti ve anlamı ise hiç çözemezsiniz.

Daha önce de koleksiyonerlikle ve biriktirmekle ilgili bir postta yazmış olduğum gibi benim eski nesnelerle olan ilişkim yarına inanmadığımdan değil. Kimilerinin sandığı gibi canlılar yerine nesnelere değer vermekse hiç değil. 
Benim için çevrelendiğim her nesne geçmiş yaşantılara ve insana bugünden bir selam çakma, bir saygı duyma. Hem ben kendi ruhuma göre dokunuşlarla yeni bir mekan ve zamanda onu benim kılıyorum. Yani o eski şey yılların arasından çıkıp gelip biraz da Monica’dan bir parça oluveriyor.
İşte bu da böyle biline :)


Hepinize sizi siz kılan şeylerle dolu güzel bir hafta diliyorum.




This antique cast iron scale is from my mom. Sometimes, such a little thing can change your whole day. You beautify it with fresh lavenders and pebbles like I do and you turn around it excitedly just to find the perfect angle and shoot.

wish you a beautiful week with full of inspirational little things!